9 Haziran 2016 Perşembe

MUTLULUĞUN PEŞİNDEN GİTMEK



500 kişi bir seminerdeydi. Birden konuşmacı durdu ve bir grup çalışması yapmaya karar verdi. Herkese bir balon vererek başladı. Herkes gazlı kalemle balonuna adını yazmalıydı. Sonra bütün balonlar toplandı ve bir odaya kapatıldı.
 
Katılımcılar odaya alındı ve 5 dakika içinde üzerine isimlerini yazdıkları balonu bulmaları söylendi. Herkes deli gibi kendi adını aramaya başladı, insanlar çarpıştılar, bir birlerini ittirdiler, tamamen bir kaos ortamı oluştu.
5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı.
Konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve üzerinde adı yazan kişiye o balonu vermesini söyledi. Bir kaç dakika içinde herkes kendi balonuna kavuşmuştu.
Konuşmacı dedi ki: "Yaşamımızda bunu görüyoruz. Herkes deli gibi mutluluğu arıyor ve nerede olduğunu bilmiyor. Bizim mutluluğumuz başkalarının mutluluğunda gizlidir. Onlara mutluluk verin; sizinki size gelir. Ve insanların yaşam amacı da budur.. Mutluluğun peşinden gitmek."
 
Tiffany Moore

8 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Güzel ve faydalı bir çalışma olmuş gerçekten.
      Sevgiler sevgili Handan :)

      Sil
  2. Uygulamalar, yaşatılan örneklerle daha net anlaşılıyor, daha anlamlı oluyor. Mutluluğu paylaşmak zor geliyor kimi insana. Tek yönlü, tek taraflı mutluluk, çok kısa zamanda el değiştiriyor. Bazen içi boşalmış bir balon gibi uçup gidiyor.
    Kimi insan mutluluğunun farkında olmuyor. Ancak kayıplarla mutsuzluğun farkına varılıyor.
    Hayatın içinden ne güzel bir örnek. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutluluk üzerine birçok kitap okumuş, bir çok film izlemişizdir belki. Fakat öğrendiklerimizi hayatımızda uygulamadığımız sürece bir anlamı olmuyor. Tıpkı dediğiniz gibi uygulamalar, yaşatılan örneklerle daha net anlaşılıyor. Daha anlamlı ve kalıcı oluyor. Bu seminerde de birebir yaşat arak aslında bir farkındalık dersi verilmiş. Mutluluğun onu kaybetmeden farkında olanlardan ve hissedenlerden olabilmek dileği ile.
      Değerli yorumunuz için sonsuz teşekkürler güzel öğretmenim.
      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  3. Ah şu mutluluğa giden yollar bazen biraz taşlı dikenli oluyor ama o şartlarda kazanılan mutluluk da daha tatlı oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle sevgili Calimero.
      İnsan sabırla yol aldığında yürünen yolda, kazanılan mutluluk da daha tatlı oluyor.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil
  4. Mutluluk hep en zor kavuşulan gibi gösteriliyor oysa hiç yorgunluğa gerek yok kavgalara ,hırslara,kırgınlıklara yenik düşülüyor.Elimizde olana ulaşmak için de ne çok yol katediliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel ifade etmişsiniz.
      Mutluluk söz konusu olunca çoğu zaman egomuzu ön planda tutuyoruz. Önce ben, önce bana, kısacası beklenti içerisinde olduğumuz sürece kaybeden biz oluyoruz. İçinde biraz sabır, biraz emek olan şey daha güzel geliyor bana. Ördüğümüz duvarları kaldırırsak mutluluğa ulaşmak daha kolay olacaktır diye düşünüyorum. Değerli yorumunuz için çok teşekkürler.

      Sevgi ve selam ile.

      Sil